- Locatie
Raadszaal
- Voorzitter
- De heer A. van Dijk
- Toelichting
-
Beeldvorming door lezen en luisteren naar ambtenaren, inwoners en andere betrokkenen.
Het betreft een beeldvormende bijeenkomst waarbij (burger) raadsleden vragen van feitelijke aard kunnen stellen aan ambtenaren ter verduidelijking van het beeld van de geagendeerde voorstellen.
Vervolgens kunnen inwoners, instellingen en bedrijven als inspreker hun opvatting geven over voorstellen. (Burger) raadsleden kunnen de aanwezigen vragen stellen ter verduidelijking van het beeld van de geagendeerde voorstellen.
Personen die willen inspreken kunnen contact opnemen met griffie@elburg.nl.
Na deze vergadering volgt over 1 of 2 weken 'Oordeelsvorming' met de wethouders over de voorstellen. En tot slot de besluitvorming in de raadsvergadering.
De vergadering is rechtstreeks te volgen via www.elburg.nl of via https://channel.royalcast.com/elburg/#!/upcoming
Uitzending
Agendapunten
-
1Opening
-
2Vaststellen agenda
-
3Mededelingen bijv uit samenwerkingsverbanden
-
4
Vragen voor de rondvraag dienen uiterlijk op de dag van de bijeenkomst om 9.00 uur in uitgeschreven vorm door de griffie te zijn ontvangen. Vragen die later binnen komen kunnen niet beantwoord worden.
Het college zal de vragen uiteraard beantwoorden.
Het is niet de bedoeling dat de vragen tijdens deze bijeenkomst leiden tot een debat of tot moties. -
5
De bedoeling van de bespreekstukken is dat de raadsleden een goed beeld krijgen van de voorstellen van het college. Daarvoor kennen we het volgende proces.
Ambtenaar leidt het onderwerp kort in en geeft daarbij aan welke politieke keuzes voorliggen.
Raadsleden kunnen vragen van feitelijk aard stellen aan de ambtenaren. Iedere fractie kan in beginsel twee vragen stellen.
De wethouder kan waar nodig de beantwoording aanvullen.
Vragen stellen aan insprekers.
Iedere fractie kan in beginsel 2 vragen stellen aan de insprekers
De wethouder kan waar nodig reageren.
Aan het eind van de bespreking krijgt de inspreker een laatste gelegenheid om het woord te voeren.
-
5.1
Het ontwerpbestemmingsplan ‘Vrijheidsstraat 20 Elburg’ ziet toe op de planologische mogelijkheid voor de nieuwe woningbouw op de locatie waar momenteel bedrijfsbestemming, meer specifiek lpg-tankstation, is toegestaan. Het plan heeft een wettelijke procedure doorlopen, waarbij iedereen gedurende zes weken zijn of haar zienswijze kon indienen. Er zijn twee zienswijzen binnengekomen die van reactie zijn voorzien in de zienswijzennota. De zienswijzen hebben niet geleid tot wijzigingen, wel zijn er op sommige punten ambtshalve aanpassingen van ondergeschikte aard doorgevoerd. Het voorstel is om in te stemmen met de zienswijzennota en het definitieve bestemmingsplan en deze stukken ter besluitvorming aan te bieden aan de raad. Dit onder voorbehoud van ondertekening van de anterieure overeenkomst door de initiatiefnemer.
Bijlagen
-
5.2
Het college informeert de raad door middel van de najaarsrapportage over de realisatie van de gemeentebegroting over de eerste tien maanden van het lopende boekjaar. Daarnaast wordt in de tussentijdse rapportage gerapporteerd op de 12 speerpunten uit het collegeprogramma. Via een bijbehorende begrotingswijziging stelt het college de gemeenteraad voor om de begroting te wijzigen aan de hand van de financiële effecten die hebben plaatsgevonden of nog worden voorzien.
Bijlagen
-
5.3
Het meten en monitoren van de afvalwaterketen en het grondwater is voor elke gemeente belangrijk om inzage te krijgen hoe het rioolsysteem en het grondwaterpeil er voor staat. Op basis van de verzamelde gegevens kunnen betere maatregelen in het systeem worden genomen. In de regio Vallei en Veluwe is voor deze taken en activiteiten een samenwerking opgericht: het Uitvoeringsteam (UVT) Vallei en Veluwe. Wanneer we toetreden tot deze samenwerkingsregeling en het meten en monitoren uitbesteden aan het UVT, ontzorgt het ons en draagt het bij aan een goed functionerende (afval)waterketen.
Bijlagen
-
5.4
Wijzigingen voor de APV gemeente Elburg 2024 op basis van het advies van de VNG.
Bijlagen
-
6Sluiting