- Locatie
Raadszaal
- Voorzitter
- Agaath de Weerd - Deetman
- Toelichting
-
Beeldvorming door lezen en luisteren naar ambtenaren, inwoners en andere betrokkenen.
Het betreft een beeldvormende bijeenkomst waarbij (burger) raadsleden vragen van feitelijke aard kunnen stellen aan ambtenaren ter verduidelijking van het beeld van de geagendeerde voorstellen.
Vervolgens kunnen inwoners, instellingen en bedrijven als inspreker hun opvatting geven over voorstellen. (Burger) raadsleden kunnen de aanwezigen vragen stellen ter verduidelijking van het beeld van de geagendeerde voorstellen.
Personen die willen inspreken kunnen contact opnemen met griffie@elburg.nl.
Na deze vergadering volgt over 1 of 2 weken 'Oordeelsvorming' met de wethouders over de voorstellen. En tot slot de besluitvorming in de raadsvergadering.
De vergadering is rechtstreeks te volgen via www.elburg.nl of via https://channel.royalcast.com/elburg/#!/upcoming
- Agenda documenten
Uitzending
Agendapunten
-
1Opening
-
2Mededelingen - bijvoorbeeld vanuit regionale samenwerkingsverbanden
-
3Vaststellen agenda
-
4
Vragen voor de rondvraag dienen uiterlijk op de dag van de bijeenkomst om 9.00 uur in uitgeschreven vorm door de griffie te zijn ontvangen. Vragen die later binnen komen kunnen niet beantwoord worden.
Het college zal de vragen uiteraard beantwoorden.
Het is niet de bedoeling dat de vragen tijdens deze bijeenkomst leiden tot een debat of tot moties. -
5
Aangemeld als inspreker is de heer P. Goudsmid, hij wil inspreken over het onderwerp: standplaatsen voor woonwagens in Elburg
-
6
De bedoeling van de bespreekstukken is dat de raadsleden een goed beeld krijgen van de voorstellen van het college. Daarvoor kennen we het volgende proces.
Ambtenaar leidt het onderwerp kort in en geeft daarbij aan welke politieke keuzes voorliggen.
Raadsleden kunnen vragen van feitelijk aard stellen aan de ambtenaren. Iedere fractie kan in beginsel twee vragen stellen.
De wethouder kan waar nodig de beantwoording aanvullen.
Vragen stellen aan insprekers.
Iedere fractie kan in beginsel 2 vragen stellen aan de insprekers
De wethouder kan waar nodig reageren.
Aan het eind van de bespreking krijgt de inspreker een laatste gelegenheid om het woord te voeren.
-
6.1
Mw. A.C. Sneevliet - Radstaak
Zaaknummer 322004
Het ontwerpbestemmingsplan ‘Veldbloemenlaan 25, Elburg’ heeft vanaf 22 december 2023 zes weken ter inzage gelegen voor zienswijzen. Er zijn vier zienswijzen binnengekomen die van reactie zijn voorzien in de zienswijzennota. De zienswijzen hebben op sommige aspecten geleid tot enkele ambtshalve aanpassingen van ondergeschikte aard. Het voorstel is om in te stemmen met de zienswijzennota en het definitieve bestemmingsplan en deze stukken ter besluitvorming aan te bieden aan de raad.
Inspreker(s):
- de heer Wilfred Juurlink, bestuurder van Zorgverlening het Baken
- de heer Tom Lebrechthausen namens de Centrale Cliëntenraad van Het Baken
- de heer G. Wijnne in hoedanigheid van bestuursvoorzitter van de stichting Korenmolen de TijdBijlagen
-
6.2
Mw. A.C. Sneevliet - Radstaak
Zaaknummer 280995
Het ontwerpbestemmingsplan ‘Koeweg 1a en 1b, ’t Harde’ heeft vanaf 15 december 2023 zes weken ter inzage gelegen voor zienswijzen. Er is één zienswijze binnengekomen die van reactie is voorzien in de zienswijzennota. De zienswijze heeft niet geleid tot aanpassing van het bestemmingsplan. Wel zijn er enkele ambtshalve aanpassingen van ondergeschikte aard doorgevoerd. Het voorstel is om in te stemmen met de zienswijzennota en het definitieve bestemmingsplan en deze stukken ter besluitvorming aan te bieden aan de raad.
Inspreker:
- mevrouw SnellerBijlagen
-
6.3
Mw. A.C. Sneevliet - Radstaak
Zaaknummer 237564
Het ontwerpbestemmingsplan ‘Koopsweg 19, Doornspijk’ heeft vanaf 15 december zes weken ter inzage gelegen voor zienswijzen. Er zijn geen zienswijzen ingediend. Het voorstel is om in te stemmen met het definitieve bestemmingsplan en deze stukken ter besluitvorming aan te bieden aan de raad.
Bijlagen
-
6.4
H. Wessel
Zaaknummer 381344
In overeenstemming met de gemeenschappelijke regeling Omgevingsdienst Veluwe (voorheen Omgevingsdienst Noord Veluwe) bereidt het Dagelijks Bestuur van deze uitvoeringsdienst de begroting en de jaarstukken voor. Deze worden eerst ter kennisname toegezonden aan de deelnemers, voordat de stukken worden vastgesteld door het Algemeen Bestuur.
De raad kan - als gewenst - een zienswijze inbrengen op de stukken (art. 25 GR ODVeluwe).Bijlagen
-
6.5
Ir. J.N. Rozendaal
Zaaknummer 383313
Het verzoek aan de raden is om kennis te nemen van de voorlopige Jaarstukken 2023 en indien gewenst, een formele zienswijze te geven op de concept Programmabegroting 2025-2028.
Bijlagen
-
6.6
Mw. A.C. Sneevliet - Radstaak
Zaaknummer 382026
Een grondexploitatie is een specifieke begroting die de grondkosten en grondopbrengsten van een gebiedsontwikkeling in kaart brengt. In de gemeente Elburg kenden we in 2023 vier grondexploitaties, die we na het financiële boekjaar 2023 opnieuw hebben beoordeeld. Op basis van deze beoordeling willen we de raad voorstellen om een van deze grondexploitaties, namelijk de Petraschool, af te sluiten. Voor de andere grondexploitaties vragen we de raad om de herzieningen vast te stellen.
Bijlagen
-
6.7
Bijlagen
-
7Sluiting