- Locatie
Raadszaal
- Voorzitter
- De heer J.W. Valk
- Toelichting
-
Beeldvorming door lezen en luisteren naar ambtenaren, inwoners en andere betrokkenen.
Het betreft een beeldvormende bijeenkomst waarbij (burger) raadsleden vragen van feitelijke aard kunnen stellen aan ambtenaren ter verduidelijking van het beeld van de geagendeerde voorstellen.
Vervolgens kunnen inwoners, instellingen en bedrijven als inspreker hun opvatting geven over voorstellen. (Burger) raadsleden kunnen de aanwezigen vragen stellen ter verduidelijking van het beeld van de geagendeerde voorstellen.
Personen die willen inspreken kunnen contact opnemen met griffie@elburg.nl.
Na deze vergadering volgt over 1 of 2 weken 'Oordeelsvorming' met de wethouders over de voorstellen. En tot slot de besluitvorming in de raadsvergadering.
De vergadering is rechtstreeks te volgen via www.elburg.nl of via https://channel.royalcast.com/elburg/#!/upcoming
Uitzending
Agendapunten
-
1Opening
-
2Vaststellen agenda
-
3Mededelingen bijv uit samenwerkingsverbanden
-
4
Vragen voor de rondvraag dienen uiterlijk op de dag van de bijeenkomst om 9.00 uur in uitgeschreven vorm door de griffie te zijn ontvangen. Vragen die later binnen komen kunnen niet beantwoord worden.
Het college zal de vragen uiteraard beantwoorden.
Het is niet de bedoeling dat de vragen tijdens deze bijeenkomst leiden tot een debat of tot moties. -
5
De bedoeling van de bespreekstukken is dat de raadsleden een goed beeld krijgen van de voorstellen van het college. Daarvoor kennen we het volgende proces.
Ambtenaar leidt het onderwerp kort in en geeft daarbij aan welke politieke keuzes voorliggen.
Raadsleden kunnen vragen van feitelijk aard stellen aan de ambtenaren. Iedere fractie kan in beginsel twee vragen stellen.
De wethouder kan waar nodig de beantwoording aanvullen.
Vragen stellen aan insprekers.
Iedere fractie kan in beginsel 2 vragen stellen aan de insprekers
De wethouder kan waar nodig reageren.
Aan het eind van de bespreking krijgt de inspreker een laatste gelegenheid om het woord te voeren.
-
5.1
Ir. J.N. Rozendaal
Zaaknummer 408626
De gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, en Oldebroek hebben hun archiefbeheer geregeld via het Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe (SNWV), terwijl Epe, Hattem en Heerde dit doen via het Streekarchief Epe, Hattem en Heerde (SEHH). De colleges van deze gemeenten willen de archieven onder gaan brengen in één archiefdienst: de gemeenschappelijke regeling ‘Noord-Veluws Archief. Hierover worden de gemeenteraden benaderd om hun zienswijze te geven.
Bijlagen
-
5.2
Ir. J.N. Rozendaal
Zaaknummer 404777
De verordening BasisRegistratie Persoonsgegevens (BRP) moest naar aanleiding van de actualisering van gegevensverstrekking van het Ministerie van Binnenlandse Zaken worden aangepast. In de bijlage treft u de nieuwe verordening aan.
Bijlagen
-
5.3
Mw. A.C. Sneevliet - Radstaak
Zaaknummer 400984
De accountant heeft een controleprotocol nodig met een vastgesteld normenkader voor de accountantscontrole van de jaarrekening 2024. Ook intern hebben we deze afspraken uit het controleprotocol nodig voor het uitvoeren van werkzaamheden voor de rechtmatigheidsverantwoording (RMV). Het normenkader en toetsingskader bepaalt de reikwijdte van de (accountants)controle en omvat de extern en intern geldende regelgeving.
Bijlagen
-
5.4
Mw. A.C. Sneevliet - Radstaak
Zaaknummer 397221
In de meerjarenprogrammabegroting (MPB) 2025-2028 staan we stil bij de doelen van onze gemeente, bij wat we gaan doen om deze doelen te bereiken en wat het mag kosten. We geven hierbij de uitgaven en inkomsten weer die we voor de komende vier jaar verwachten. We presenteren een sluitende begroting voor de komende vier jaren.
Bijlagen
-
6Sluiting