- Locatie
Raadszaal
- Voorzitter
- Burgemeester J.N. Rozendaal
- Agenda documenten
Uitzending
Agendapunten
-
1Opening
-
2Vaststellen agenda
-
3Benoemingen
-
3.1
Eed wordt afgelegd.
De heer Rozeboom wordt toegelaten tot de gemeenteraad (unaniem bij acclamatie).
FelicitatiesBijlagen
-
3.2
Bijlagen
-
4
Tijdens het vragenhalfuur kunnen raadsleden vragen stellen over actuele onderwerpen. Er is beperkt ruimte voor het beantwoorden van de vragen: 30 minuten. Daarom is het aantal vragen in beginsel beperkt tot maximaal 2 per fractie. Bij een totaal van meer dan 3 vragen blijft het aantal vragen beperkt tot 1 per fractie.
Het college zal de vragen uiteraard beantwoorden. Het is niet de bedoeling dat de vragen leiden tot een debat of tot moties. De vragen dienen voor 9.00 uur 's ochtends, bij voorkeur uitgeschreven, te zijn ingediend -
4.1
Bijlagen
-
4.2
Bijlagen
-
4.3
Vraag van fractie LEV over de reactie van het gemeentebestuur op de brief van 2 november, die is verstuurd door de actiegroep Kick Out Zwarte Piet.
Bijlagen
-
5
Bijlagen
-
6
In verband met de privacywetgeving is post van particulieren waarvan niet expliciet toestemming is ontvangen tot openbaring, op vertrouwelijk gesteld en daarmee niet zichtbaar op de website.
Opwaarderingsverzoek fractie VVD Elburg
Bijlagen
-
7
Bij hamerstukken wordt het onderwerp niet besproken. Wel kunnen fracties een stemverklaring afleggen waarin ze kort aangeven waarom ze voor of tegen stemmen.
-
7.1
Bijlagen
Besluit
Dit raadsvoorstel kan worden behandeld als hamerstuk bij de raadsvergadering van 13 november 2023.
Stemverklaring LEV aangekondigd voor bij de raadsvergadering. -
7.2
Wettelijke grondslag voor het voorleggen van het raadsvoorstel aan de raad is artikel 1 lid 4 van de Wet gemeenschappelijke regelingen:
"De colleges van burgemeester en wethouders en de burgemeesters gaan niet over tot het treffen van een regeling dan na verkregen toestemming van de gemeenteraden.
De toestemming kan slechts worden onthouden wegens strijd met het recht of het algemeen belang."Bijlagen
Besluit
Raadsvoorstel kan geagendeerd worden als hamerstuk in de raadsvergadering van 13 november 2023.
-
7.3
Bijlagen
-
7.4
Bijlagen
-
7.5
Raadsbesluit en raadsvoorstel zijn aangepast op datum raadsvergadering van 13 november 2023.
Nav de Beeldvormende vergadering is het Beleidsplan aangepast en een nota voor de raad toegevoegd.Bijlagen
-
7.6
Bijlagen
-
7.7
Inspreker tijdens Beeldvormende vergadering: de heer Cees van den Bosch (Eigenaar Het Verborgen Verblijf te Doornspijk).
Bijlagen
-
7.8
Bijlagen
-
7.9
Bijlagen
-
8Debatonderwerpen
-
8.1.1
Bijlagen
-
8.1.2
Ter achtergrondinformatie worden hieronder de stukken toegevoegd waarbij het onderwerp eerder in de gemeenteraad aan de orde is geweest, waaronder de stukken bij de behandeling in de raad van 27 juni 2022.
Oorspronkelijk was het de bedoeling om het voorbereidingskrediet van € 150.000 al in de raadsvergadering van 5 juli 2021 vast te stellen (op basis van het B&W-besluit van 18 mei 2021, agendapunt 6), maar dat is niet doorgegaan. Wel is het beeldvormend besproken en wel op 21 juni 2021, agendapunt 3.5, met als besluit/toelichting:
De portefeuillehouder de heer Rozendaal geeft een toelichting. Hij wordt ondersteund door de heren N.J. de Vries en N. de Groot. Ook zijn de heer Gerrit Bouw (OR functie) en Peter Wiertz (extern adviseur). De politieke vraag is of de raad het eens met het uitwerken van het scenario van een beperkte renovatie en daar dan 150.000 voor te reserveren. De VVD wil graag meer informatie waar die 150.000 aan wordt besteed. De SGP heeft een aanvullende vraag rondom de stijging bouwkosten. Er wordt gesproken over een bandbreedte met een groot verschil. AB vraagt of er nog keuzes zitten binnen de verduurzamingsscenario. Het EB vraagt zich af of het verstandig is om de keuze te beperken tot de beperkte renovatie. Het EB wil de gehele afweging kunnen maken. Het CDA is ook nog niet voor de keuze voor een bepaald scenario. De raad wil meer worden meegenomen. Worden de bewoners ook meegenomen in dit proces? Komt dit voor of na de verkiezingen. De ChristenUnie vindt de keuze die nu voorligt te snel gaan. Ze willen meer meegenomen worden in de afweging. Bijvoorbeeld het college zou naar het voorhuis kunnen gaan. LEV vindt het goed dat ook het gemeentehuis energiezuiniger wordt. LEV wil meer weten over de relatie tussen de investeringen en de scenario’s en de energie labels. Binnen de scenario’s valt 1b dan ook af omdat de gemeente dan niet voor 2030 energieneutraal wordt. Deze afweging komt niet duidelijk naar voren. Er wordt geconcludeerd dat de scenario's eerst goed moeten worden besproken direct na de zomer in een werksessie. Het stuk gaat niet door naar de oordeelsvormende vergadering.
Zie ook de eerdere presentaties.
Bijlagen
-
8.2
Bijlagen
-
9Moties vreemd (aan de orde van de dag)
-
9.1Motie vreemd - Verklaring van geen bedenkingen
-
9.2
Bijlagen