Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

B&W Besluitenlijst & Adviezen

dinsdag 2 juli 2024

09:00 - 10:00
Locatie

B&W Kamer

Voorzitter
Burgemeester J.N. Rozendaal
Agenda documenten

Agendapunten

  1. 1

    H. Wessel
    Zaaknummer 276187


    In aansluiting op de brief van 15 november 2023 wordt de gemeenteraad geïnformeerd over de voortgang van de aanpak en uitvoering van de Wet Markt en Overheid (‘WM&O’), zie bijlage. De WM&O bevat regels die ervoor moeten zorgen dat overheden, zoals gemeenten, op een eerlijke manier concurreren met private ondernemingen, wanneer zij economische activiteiten uitvoeren. In het kader van de WM&O is eerder voorgesteld om twee onderwerpen met prioriteit te behandelen: de haven en de musea (Nationaal Orgelmuseum en Museum Elburg). Na een eerste verkenning van het onderwerp en verdieping op onderdelen, is gebleken dat het voordelen heeft de aanpak te wijzigen in een meer gestructureerde aanpak over de breedte van het onderwerp.

    Besluit

    1. In te stemmen met de voorgestelde aanpak en uitvoering van de Wet Markt en Overheid.
    2. In te stemmen met de raadsbrief Wet Markt en Overheid en deze inclusief bijlage aan te bieden aan de raad.
  2. 2

    J.W. Simonse
    Zaaknummer 397006


    Deze Dienstverleningsovereenkomst Wmo (hierna: DVO Wmo) beschrijft hoe we als gemeenten en bedrijfsuitvoeringsorganisatie Meerinzicht (hierna: Meerinzicht) in de regio Noord Veluwe en Zeewolde met elkaar samenwerken. Het is bedoeld om de regionale samenwerking tussen de gemeenten en Meerinzicht te versterken. Door het versterken van deze samenwerking beogen we dat onze inwoners nog beter bediend worden en wij als gemeenten met elkaar samenwerken op het gebied van inkoop, kwaliteit en continuïteit van hulpmiddelen en zorg.

    Besluit

    In te stemmen met de Dienstverleningsovereenkomst Wmo Noord-Veluwe en Zeewolde 2024.

  3. 3

    Ir. J.N. Rozendaal
    Zaaknummer 395719


    Door onze Boa's is een langdurig geparkeerde auto, in slechte staat, geconstateerd. De auto staat niet meer op naam waardoor de huidige eigenaar niet bekend is. Op de auto is een vooraankondiging achtergelaten. 
    Met een last onder bestuursdwang kunnen wij de auto alsnog verwijderen.

    Besluit

    Een last onder bestuursdwang op te leggen.

  4. 4

    Ir. J.N. Rozendaal
    Zaaknummer 402241

    Besluit

    Voor kennisgeving aannemen

  5. 5

    Mw. A.C. Sneevliet-Radstaak
    Zaaknummer 397221


    Met deze notitie wordt de interne organisatie in hoofdlijnen geïnformeerd over de planning voor het opstellen van de Meerjarenbegroting 2025-2028.

    Besluit

    Betreft collegebrief.

  6. 6

    J.W. Simonse
    Zaaknummer 396981


    In het najaar van 2022 is de raad geïnformeerd over het verloop en de gunning van de aanbesteding van het doelgroepenvervoer van ViaVé voor de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek, Putten en Zeewolde. Nu is het tijd om de raad te informeren over het eerste contractjaar over verschillende onderwerpen.

    Besluit

    De raad te informeren over het eerste contractjaar doelgroepenvervoer door middel van deze bijgevoegde raadsbrief.

  7. 7

    H. Wessel
    zaaknummer 355683



    De Provincie Gelderland heeft in zijn Omgevingsverordening vastgelegd dat er per regio een Regionaal Programma Werklocaties (RPW) moet worden opgesteld. De afspraken die daarin worden gemaakt zorgen voor een aantrekkelijke vestigingsplek voor bedrijven, met genoeg goede werklocaties passend bij wat bedrijven nu en in de toekomst nodig hebben.


    Het RPW dat wij hierbij presenteren is samen met de gemeenten Hattem, Heerde, Oldebroek en Nunspeet gemaakt. In het RPW maken we afspraken over onze bedrijventerreinen voor de periode 2024-2028. We willen ervoor zorgen dat onze bedrijven verder kunnen groeien, maar we willen ook dat rekening wordt gehouden met de beperkte ruimte, de natuur en het klimaat, het energiegebruik en de bereikbaarheid. Verder hebben we afgesproken dat we niet alle bedrijven willen huisvesten. Zo vinden we onze regio niet geschikt voor grote (logistieke) bedrijven of voor zware industrie.

    Besluit

    1. Het Regionaal Programma Werklocaties Kop van de Veluwe 2024-2028 vast te stellen.
    2. Het ter kennisname naar de raad te sturen voorzien van bijgevoegde raadsbrief.