Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

B&W Besluitenlijst & Adviezen

dinsdag 7 mei 2024

09:00 - 10:00
Locatie

B&W Kamer

Voorzitter
Burgemeester J.N. Rozendaal
Agenda documenten

Agendapunten

  1. 1

    Mw. A.C. Sneevliet - Radstaak
    Zaaknummer 383827


    In de bijgevoegde jaarrekening en het jaarverslag legt de gemeente verantwoording af over het jaar 2023.

    Besluit

    De raad voor te stellen de jaarstukken 2023, inclusief rechtmatigheidsverantwoording, vast te stellen conform bijgevoegd raadsvoorstel, met inachtneming van de in het raadsvoorstel genoemde besluitpunten en de bij het raadsvoorstel gevoegde bijlagen.

  2. 2

    Mw. A.C. Sneevliet - Radstaak
    Zaaknummer 322004


    Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden “Veldbloemenlaan 25, Elburg” heeft vanaf 22 december 2023 zes weken ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen tegen het ontwerpbesluit ingediend. Het voorstel is om hogere grenswaarden vast te stellen, dit verder in procedure te brengen en gedurende 6 weken ter inzage te leggen.

    Besluit

    1. Instemmen met het Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Veldbloemenlaan 25 d.d. 15 december 2022 voor de sloop en nieuwbouw van zorginstelling De Voord op grond van het bestemmingsplan “Veldbloemenlaan 25, Elburg”. 
    2. Vaststellen hogere grenswaarden, in procedure brengen en gedurende 6 weken ter inzage leggen.
  3. 3

    Mw. A.C. Sneevliet - Radstaak
    Zaaknummer 386517


    Het bouwen van een 2-onder-1-kapwoning is strijdig met het bestemmingsplan, omdat er op deze gronden maximaal één hoofdgebouw binnen het bouwvlak mag worden gebouwd. De aanvraag betreft het bouwen van een 2-onder-1-kapwoning (twee hoofdgebouwen), deels buiten het bouwvlak. Tevens worden er 2 uitwegen gerealiseerd voor de toegang naar de woningen.

    Besluit

    1. In afwijking van het bestemmingsplan medewerking te willen verlenen aan de bouw van een 2-onder1-kapwoning op het adres Oude Hogeweg 2C en 2D in Doornspijk. 
    2. Daarvoor een ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage te leggen om gelegenheid te geven voor het indienen van zienswijzen. 
    3. De ontwerp-omgevingsvergunning als definitief te beschouwen wanneer er geen zienswijzen zijn ontvangen.
  4. 4

    Ir. J.N. Rozendaal
    Zaaknummer 386769


    Door onze Boa’s is een langdurig geparkeerde vouwwagen geconstateerd. De vouwwagen is niet voorzien van een kenteken waardoor de eigenaar niet bekend is. Op de vouwwagen is een vooraankondiging achtergelaten. Met een last onder bestuursdwang kunnen wij de vouwwagen alsnog verwijderen.

    Besluit

    Een last onder bestuursdwang op te leggen.

  5. 5

    Mw. A.C. Sneevliet - Radstaak
    Zaaknummer 387340


    Bij het opstellen van bestemmingsplan “Buitengebied Elburg 2012” zijn er voor het perceel Koopsweg 3a bijzondere regels, een functieaanduiding en een bouwaanduiding opgenomen. Dit om te voorkomen dat een tijdelijke bewoning op het perceel permanent zou worden. Hierdoor is er op dit perceel niets meer mogelijk. Door in te stemmen met dit advies zal er een extra woning in het buitengebied mogelijk gemaakt worden.

    Besluit

    In afwijking van het bestemmingsplan medewerking te willen verlenen aan de bouw van een kleine woning met bijgebouw op het adres Koopsweg 3a te Doornspijk.