Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Oordeelsvorming

maandag 27 mei 2024

19:30 - 22:30
Locatie

Raadszaal

Voorzitter
De heer A. van Dijk
Toelichting

Het betreft een oordeelsvormende bijeenkomst waarbij (burger)raadsleden en het college met elkaar het gesprek voeren over de voorliggende voorstellen.
In de afgelopen weken is het beeld van de raadleden vervolmaakt door een gesprek met ambtenaren en inwoners.
Het vervolg op deze vergadering is de besluitvorming in de  raadsvergadering.


De vergadering is rechtstreeks te volgen via www.elburg.nl

Agendapunten

  1. 1
    Opening
  2. 2
    Vaststellen agenda
  3. 3

    Bespreekstukken zijn bedoeld om met de wethouder en de overige fracties in gesprek te gaan en het onderwerp voor te bereiden voor de raadsvergadering. Resultaat van de bespreking is dat duidelijk is of het onderwerp als hamerstuk naar de raad kan, of sommige partijen nog een stemverklaring willen geven, dan wel dat sommige partijen het onderwerp in de raad willen bespreken aan de hand van een motie of een amendement.


    De procedure voor de vergadering is:
    Raadsleden geven in maximaal 3 minuten hun voorlopig standpunt aan en over welke onderdelen van het voorstel ze nog van gedachten willen wisselen.
    Voorzitter inventariseert de gespreksonderwerpen en stelt ze een voor een aan de orde.
    Fracties en college geven aan wat ze van de ter berde gebrachte suggesties/aspecten vinden.
    Voorzitter concludeert of er ruimte is voor een motie of een amendement en daarmee voor een debat in de raad.

  4. 3.1

    Mw. A.C. Sneevliet - Radstaak
    Zaaknummer 322004


    Het ontwerpbestemmingsplan ‘Veldbloemenlaan 25, Elburg’ heeft vanaf 22 december 2023 zes weken ter inzage gelegen voor zienswijzen. Er zijn vier zienswijzen binnengekomen die van reactie zijn voorzien in de zienswijzennota. De zienswijzen hebben op sommige aspecten geleid tot enkele ambtshalve aanpassingen van ondergeschikte aard. Het voorstel is om in te stemmen met de zienswijzennota en het definitieve bestemmingsplan en deze stukken ter besluitvorming aan te bieden aan de raad.


    Inspreker(s):


    - de heer Wilfred Juurlink, bestuurder van Zorgverlening het Baken
    - de heer Tom Lebrechthausen namens de Centrale Cliëntenraad van Het Baken
    - de heer G. Wijnne in hoedanigheid van bestuursvoorzitter van de stichting Korenmolen de Tijd

  5. 3.2

    Mw. A.C. Sneevliet - Radstaak
    Zaaknummer 280995


    Het ontwerpbestemmingsplan ‘Koeweg 1a en 1b, ’t Harde’ heeft vanaf 15 december 2023 zes weken ter inzage gelegen voor zienswijzen. Er is één zienswijze binnengekomen die van reactie is voorzien in de zienswijzennota. De zienswijze heeft niet geleid tot aanpassing van het bestemmingsplan. Wel zijn er enkele ambtshalve aanpassingen van ondergeschikte aard doorgevoerd. Het voorstel is om in te stemmen met de zienswijzennota en het definitieve bestemmingsplan en deze stukken ter besluitvorming aan te bieden aan de raad.


    Inspreker:
    - mevrouw Sneller

  6. 3.3

    H. Wessel
    Zaaknummer 381344



    In overeenstemming met de gemeenschappelijke regeling Omgevingsdienst Veluwe (voorheen Omgevingsdienst Noord Veluwe) bereidt het Dagelijks Bestuur van deze uitvoeringsdienst de begroting en de jaarstukken voor. Deze worden eerst ter kennisname toegezonden aan de deelnemers, voordat de stukken worden vastgesteld door het Algemeen Bestuur.
    De raad kan - als gewenst - een zienswijze inbrengen op de stukken (art. 25 GR ODVeluwe).

  7. 3.5

    Mw. A.C. Sneevliet - Radstaak
    Zaaknummer 382026


    Een grondexploitatie is een specifieke begroting die de grondkosten en grondopbrengsten van een gebiedsontwikkeling in kaart brengt. In de gemeente Elburg kenden we in 2023 vier grondexploitaties, die we na het financiële boekjaar 2023 opnieuw hebben beoordeeld. Op basis van deze beoordeling willen we de raad voorstellen om een van deze grondexploitaties, namelijk de Petraschool, af te sluiten. Voor de andere grondexploitaties vragen we de raad om de herzieningen vast te stellen.

  8. 4
    Sluiting